Knockr Minnow

Knock´r Minnow

Knock´r Minnow är en färdigriggad jigg med högkvalitativa krokar från VMC. Den har även en riktigt fin och högljudd inbyggd rasselkammare vilket kan göra stor skillnad. Detta är ett bete med aggressiv gång som kastar riktigt bra även i vind, den sjunker moderat snabbt och tål att vevas i riktigt höga hastigheter. Finns i två storlekar, 5 tum (13cm) 46 gram (Ny 2017)  och 7 tum (18 cm)  67 gram och 10 heta färger. Ett perfekt bete till gäddfiske när du snabbt vill fiska av ett område i jakten på huggvilliga gäddor.

Team Storms favoritbete under Pike Fight 2016

BW

PU

P

MOU

GT

GR

BK

GFU

RHE

BH

Pikefight 2016

Knock´r Minnow

Av: Mikko Seppänen

Pike Fight har nog inte undgått många av Sveriges frälsta gäddfiskare och skulle du mot förmodan ha missat det så kan du se alla 6 avsnitten på Freewater Pictures Youtube-kanal.

Ett av våra allra viktigaste beten under Pike Fight var Storms Knock´r Minnow. Det är ett hybridbete i gummi med hård innerkärna som mäter 18cm och väger 67gram. Den kommer färdigriggad med högkvalitativa krokar från VMC, en stor enkelkrok i ryggen och en trekrok i buken. Alltså ett färdigt bete direkt ur förpackning som är väldigt enkel att fiska, både som van sportfiskare och om man är något nyare i hobbyt. Betet har även en riktigt fin och högljudd rasselkammare inbyggd vilket kan göra stor skillnad vissa dagar. Framförallt i grumligt vatten.

Detta är ett bete med aggressiv gång som kastar riktigt bra även i vind, den sjunker moderat snabbt och tål att vevas i riktigt höga hastigheter. Teknikerna jag främst använder är långsam monoton hemtagning på djupare vatten eller riktigt snabb invevning över grunt vatten. Många dagar kommer du långt redan på detta viset men att göra korta spinnstopp kan vara mycket effektivt och många dagar vara det som utlöser hugget. Fiskar du snabbt över grunt vatten så gör en kort paus på en sekund för att sedan veva på fort igen och gör inte stoppen för ofta, vart 3-10e meter brukar fungera bra.

Tack vare att den sjunker så bra så använder jag den även till djupare fiske i djupa hålor i älvar, stora djup vid pelagiskt fiske i insjöar etc. Bara räkna ner till önskat djup och ta hem den växelvis monotont, växelvis med spinnstopp. Försök hitta melodin för dagen och var uppmärksam på vad du gjorde när hugget kom och sedan fortsätter du fiska med den tekniken.

Betet fungerar även ypperligt att jigga eller ”rippa”, dvs genom att slita hårt och bestämt med långa svep med spöt för att få den att skjuta upp i vattenmassorna för att sedan låta sjunka igen medan du vevar tillbaka så spötoppen pekar mot betet och upprepa. Vansinnigt bra metod som efterliknar en skadad fisk som med sina sista krafter försöker sparka sig uppåt för att dala igen när orken tryter.

Varför betet fungerade så bra och var så viktigt för oss under Pike Fight är att vi fiskade för oss nya vatten och hade stora områden att täcka. Då är det lämpligt att ha båten i snabb rörelse och kunna kasta och fiska med ett bete som tål hög fart, för mycket oväsen i vattnet med sin aggressiva paddel och rasselkammare för att snabbt lokalisera aktiva gäddor. Med en trekrok i buken istället för flera så får du snabbt av skräp från krokarna när du fiskar i vegetation och den krokar mycket bra ändå. Viktigt också med ett bete som är lättkastad i vind och som ger hög precision i kasten vilket Knock´rn är. Kroppsformen och storleken imiterar stapelfödan för många fiskar som en stor löja, mört eller liknande utan att för den delen bli för stor, alltså ett byte det finns gott om och som gäddorna är vana att sikta in sig på. Det är inte ovanligt att även stora abborrar försöker ge sig på den. Och just den aggressiva gången på Knock´rn drar till sig fisk från långt håll vilket vi kunde även se flera gånger under Pike Fight på grunt vatten hur gäddorna kom skjutande från långt håll.

Jag har använt mig mycket av Knock´r Minnow till min vardagliga fiske på hemmaplan under hela 2016, även vid riktat fiske på större gädda, med riktigt goda resultat och det blev snabbt ett av mina ”måste-beten” i gäddboxen oavsett årstid eller om jag fiskar älv, insjö eller skärgård. Och det är ett tacksamt bete att hänga på för en ovan kompis som bara kan kasta ut och veva in den och den fiskar sig självt vilket uppskattas av alla mina ovana vänner och om en sådan fisketur kan ni läsa om här. Ett ruskigt bra allroundbete med andra ord!

Dela Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn